Acupunctuur praktijk Barry SmiT

Schoterweg 12, Haarlem

+31 6 54964937

Schoterweg 12

2021 HM HAARLEM

+31 6 54964937

Bereikbaar tijdens kantooruren

Japanse acupunctuur versus Chinese acupunctuur

Acupunctuur is onder te verdelen in twee stijlen, de Chinese en de Japanse acupunctuur. Bij de Chinese stijl wordt de naald op meridiaan punten in de huid getikt. Bij de Japanse Acupunctuur (Toyohari) wordt er gebruik gemaakt van naalden die niet in, maar op de huid worden geplaatst. Deze behandelmethode is daardoor geheel pijnvrij. Het is een zachtere behandeltechniek dan de Chinese acupunctuur met hetzelfde resultaat. De Japanse acupunctuur is uitermate geschikt voor mensen met naaldenvrees. Maar ook kinderen en baby’s reageren erg goed op Toyohari. Naast verschillende acupunctuur technieken werk ik ook veel met Moxa en Cupping.

Moxa & cupping

Moxa is een krachtig kruidenmengsel dat in piramide vorm op de huid wordt geplaatst en wordt aangestoken. De warmte die hierdoor ontstaat trekt tot diep in het weefsel en zorgt voor ontspanning van de spieren. Deze techniek is ook geheel pijnloos, omdat de piramide van de huid wordt gehaald voordat de hitte te veel wordt. Tevens maak ik gebruik van een speciale Moxa stick, die wat uiterlijk betreft op een zwarte sigaar lijkt. Deze sticks zijn ook zeer goed thuis zelf te gebruiken om uiteenlopende klachten te verlichten, met name zwangerschapsgerelateerde klachten.

Ben je zwanger? Kijk dan ook op AangenaamZwanger voor het zelf behandelen van zwangerschapsklachten in je eigen huis! Op AangenaamZwanger kun je je aanmelden voor het online thuis programma, speciaal ontwikkeld om de zwangerschapsperiode en de post partum periode zo goed mogelijk te ondersteunen.

moxa therapie haarlem
cupping haarlem