Acupunctuur praktijk Barry SmiT

Schoterweg 12, Haarlem

+31 6 54964937

Schoterweg 12

2021 HM HAARLEM

+31 6 54964937

Bereikbaar tijdens kantooruren

Acupunctuur bij depressie en angsten

Soms krijgen we te maken met zeer ingewikkelde, droevige, frustrerende of anders moeilijke situaties. Daarmee omgaan kan een uitdaging zijn. Depressieve gevoelens en angsten kunnen ontstaan wanneer we het gevoel krijgen dat het allemaal teveel of te complex wordt. Ook kunnen we op een onnatuurlijke manier leven of ontzettend veeleisend zijn waardoor we in persoonlijke psychische conflicten komen. Of je nu even niet lekker in je vel zit, last hebt van angsten of depressie gevoelens acupunctuur kan in beide gevallen uitkomst bieden.

Geestelijke, maar ook lichamelijke klachten ontstaan op het snijvlak tussen lichaam en geest. Hoe bewust zijn we van ons lijf en gevoel en hoe gaan we met ons gevoel om? In de Oosterse geneeskunst wordt de mens gezien als een eenheid van lichaam en geest. Bij de behandeling van psychische klachten is daarom veel  aandacht voor de lichamelijke klachten. De diagnose die gesteld wordt is in een patroon van lichamelijke en geestelijke verschijnselen dat gezien wordt als een verstoring van de balans van yin en yang en van de Qi circulatie.

Acupunctuur is bij depressie dus een goede oplossing. Bij een depressie (angsten) kan Acupunctuur helpen om beter in je vel te komen. Wanneer deze balans terug gevonden wordt, verdwijnen de klachten meestal vanzelf. En dat is precies waar acupunctuur je bij kan ondersteunen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het contactformulier of neem telefonisch contact met de praktijk.