Acupunctuur praktijk Barry SmiT

Schoterweg 12, Haarlem

+31 6 54964937

Schoterweg 12

2021 HM HAARLEM

+31 6 54964937

Bereikbaar tijdens kantooruren

Acupunctuur bij burn-out

Acupunctuur is een effectieve methode om uit een burnout te komen. Een burnout wordt vaak veroorzaakt door teveel stress, perfectionisme en een opeenstapeling van onverwerkte gebeurtenissen. De balans tussen lichaam en geest raakt hierdoor verstoord. Acupunctuur zorgt ervoor dat de balans hersteld kan worden en dat we inzicht krijgen in onze automatisch terugkerende patronen.

Bij een burnout is er duidelijk sprake van een gebrek aan energie en concentratie. De acupunctuur behandeling is gericht op het herstellen van de energiebalans in uw lichaam. Hierdoor zullen uw klachten verbeteren. Acupunctuur vermindert de spanning en stress in uw lichaam. U zult zich mentaal sterker voelen. Daarnaast worden met de acupunctuur behandeling ook de specifieke klachten aangepakt waar u last van heeft.

Naast het behandelen van burnout klachten kunnen we ook samen kijken naar het ontstaan van de burnout. Door jezelf in deze te begrijpen en te accepteren wordt het minder ingewikkeld om grenzen te stellen en keuzes te maken. Bij behandelen van een burnout worden de volgende stappen genomen:

Inzicht, begrip en acceptatie

We kunnen actief het herstelproces beïnvloeden als we inzicht krijgen in waarom je burnout bent geraakt, welke karaktereigenschappen, denkbeelden en overtuigingen daar een rol in hebben gespeeld. Het begrijpen en accepteren van de eigen persoonlijkheid is de eerste stap van het herstel.

Ondersteuning en behandeling

De acupunctuur behandeling zorgt voor meer energie, innerlijke rust en ontspanning. Dit is nodig om de situatie te kunnen overzien zodat je bewust wordt van de te ondernemen stappen om uiteindelijk keuzes te kunnen maken in wat wel goed en wat niet goed voor je is. Kernvragen hierin zijn: Wat wil ik wel en wat wil ik niet? Waar liggen mijn grenzen? Hoe kan ik mijn grenzen leren bewaken?

Actie en oefenen

In deze fase oefen je de voor jou ingewikkelde situaties, zoals bijvoorbeeld ‘nee’ zeggen. Ook leer je anders te kijken naar problemen. Je groeit in het vermogen om je denken (ratio) en je gevoel (hart) te gebruiken waardoor er een gezonde balans ontstaat. Hier kunnen meditatie technieken en ontspanningsoefeningen bij helpen.

Iedere cliënt komt met een persoonlijk klachtenpatroon de praktijk binnen. Daarom is de behandeling bij burnout en overspannenheidsklachten altijd verschillend. Voor werkelijk herstel kan er geen sprake zijn van een ‘standaard’ aanpak. Doordat ik zelf een burnout heb gehad, ben ik in staat me goed in te leven in de cliënt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het contactformulier of neem telefonisch contact met de praktijk.