Acupunctuur bij hernia/rugpijn/nekpijn

Bij slechts 10% van de rugpijn of nekpijn klachten vindt men een aanwijsbare anatomische oorzaak zoals een hernia, kanaalvernauwing, wervelafglijding, wervelfractuur, infectie, reuma of een tumor.

Hernia rugpijn nekpijn?

Een hernia is een beschadiging van een tussenwervelschijf die drukt op de zenuwbaan. Dit kan heftige rugpijn geven, vaak gepaard met uitstraling naar de benen. In een aantal gevallen wordt aangeraden de beschadiging operatief te laten verwijderen, maar er wordt steeds meer gekozen voor een natuurlijk behandelplan. Acupunctuur verlicht de pijn in de regio van de hernia door het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren. Vaak is de pijn na enkele behandelingen sterk verminderd.

Bij een groot aantal mensen kan de oorzaak van de pijnklachten in rug en/of nek niet worden vastgesteld middels een anatomische oorzaak. Regelmatig blijkt er een psychische oorzaak te zijn zoals stress of spanning. De pijnklachten worden dan vaak behandeld met pijnstilling of andere medicatie. Het jammere hieraan is dat medicatie geen oplossing biedt voor de problemen, maar slechts een symptoom onderdrukker is. Acupunctuur zorgt voor een herstel in uw lichaam door het zelfgenezend vermogen aan te spreken en de balans in uw lichaam te optimaliseren. Uw klachten kunnen dus effectief verdwijnen zonder langdurig gebruik van medicijnen. Voor meer informatie over acupunctuur bij rug-/nekpijn kunt u contact opnemen met de praktijk.

rugpijn hernia nekpijn

Veel mensen met bijvoorbeeld lage rugklachten (zoals ook bij een hernia) zijn door Toyohari en Moxa behandelingen van hun rug- en/of nekpijn af. Ook nekpijn die vaak uitstraalt richting schouders of hoofd kunnen middels Toyohari aangepakt worden. Soms is het zinvol om ook een naald in de spier te plaatsen (dry-needling), dit wordt echter op een manier gedaan dat u hier weinig tot niets van voelt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het contactformulier of neem telefonisch contact met de praktijk.

Terug