Japanse Acupunctuur

Japanse acupunctuur versus Chinese acupunctuur

Acupunctuur is onder te verdelen in twee stijlen, de Chinese en de Japanse acupunctuur. Bij de Chinese stijl wordt de naald op meridiaan punten in de huid getikt. Bij de Japanse Acupunctuur (Toyohari) wordt er gebruik gemaakt van naalden die niet in, maar op de huid worden geplaatst. Deze behandelmethode is daardoor geheel pijnvrij. Het is een zachtere behandeltechniek dan de Chinese acupunctuur met hetzelfde resultaat. De Japanse acupunctuur is uitermate geschikt voor mensen met naaldenvrees. Maar ook kinderen en baby's reageren erg goed op Toyohari.
Naast verschillende acupunctuur technieken wordt er ook regelmatig gebruik gemaakt van Moxa en Cupping.

Moxa en cupping

Moxa is een krachtig kruidenmengsel dat in piramide vorm op de huid wordt geplaatst en wordt aangestoken. De warmte die hierdoor ontstaat trekt tot diep in het weefsel en zorgt voor ontspanning van de spieren. Deze techniek is ook geheel pijnloos, omdat de piramide van de huid wordt gehaald voordat de hitte te veel wordt.

acupunctuur haarlem

Cupping is een techniek die de huid iets optilt van het onderliggende weefsel. Spieren worden hierdoor beter doorbloed met diepe ontspanning als resultaat. Blessures kunnen door het juist gebruik van cupping ook sneller herstellen.

acupunctuur haarlem

Acupunctuur meridianen

acupunctuur2